Thursday, April 26, 2007

Zecharia Sitchin

Ning juhtus üksteistkümmend aastat tänasest päevast tagasi nõnda, et Galiitsiamaal paganate tempel elik hiis suure suitsu ja walju kärgatussega kokku warises. Se olli paik, mida wenelased Mustaks Bõleks kutsuwad ja mille seest nemad üht isewärki rammu wõtsiwad. Seal elas wenelaste jumal Atom, tema tegi neile wäge, mil "electrum" nimetuseks, mis õieti üks kuradi temp on. Ja wihastas see wäga riialaste kaitsejat issandat, kes tegi nii, et see paik tuhhaks põles. Ja tabas suur hädda ja wiletsus wenelaste maad, sest paljud said hukka wee läbi ning teised wilja läbi, kuhu sisse kurat -jänud ilmma oma templist- oli puggenud. Ning maa jäi rahwast õige tühjaks, mis õigupoolest wäga kiiduwäärt olli. Ja kurat elik Atom sai wäga kurjaks wenelaste pääle, mille pääle mõnele paganalapsele kaswas wiis kätt, teisele aga sarwed ja paljudele kehaosi, mida issanda loodu nimekirjas sootuks pole. Kõik ristitud rahwad said aga rõmsaks, sest taas näitas püha ema Maria paganatele uut ja wana, mille kohhta eestlased ütlewad "teggi säru."

Aga sai sel issanda aastal teoks, mida paljukannatanud liiwimaalased kaua oliwad oodanud. Nimelt üliwaga Riia piiskop Mohr sai Rooma legaadilt, kes õnnis neitsi Pinali Inna on, ühhe wiguri, mille pääle likuwad pilddid raiutud on. Need on üks martürium, mis jutustab piiskop Mohri ja kirikule alati ustawa Mantaswalde juhhtumistest paganate seas.

Ent wata: Rewali taanlaste foogt Sawweschar jäi kurwaks, sest et püha Antoniuse mäe pealt wiiakse ära rauast tahhutud sõjateenistuse wenna kuju, mida ordumeister Andreas Achenschipf ebajumalaks arwab. Ja mis wõib üks Sawwescharrikene suurtsugu ordumeistri wasta! Waene foogt hüüab härdaste appi Moskoowia kuningaid, et märtrite haudu ei teotataks. Sawweschar on kui üks katkutõbbi elik leprosium, mille issand kristlaste pattude karistuseks maa pääle saatnud! Ja ei wääri see libbekeel oma märatu kurjuse ja kawaluse sees püha ristimise sakramenti, waid on teeninud ainult õiglase surma mõõga läbi. Ent üks wanamutt sõnas imelise leiduse sees, mis kannab "radioolumi" nime, et nimetatud Antoniuse - kes on ülipüha- mäele, otse sakslaste kiriku ette on maetud üks kõrgest soost sõjateenistuse wend, keda hüütakse "wene offizier". Ja on samasse paika maetud ka üks naesterahwas, kes on Jeesuse waenlaste sugu elik juudarahwa tütar.

No comments: