Thursday, March 22, 2007



Kõrvaltänava metallitöökojas keevitatakse ja treitakse päevad läbi mingeid jupstükke ning vidinaid, mille otstarvet ei taha ausalt öeldes teadagi. Pea-asi, et sädemeid pillub ja kärin on metsik!

Meistrina töötab seal Fedot, keda tuntakse ennekõike tema raudse rusika, kuldhammaste ja puujala järgi. Vähem on spordisõbrale teada huvitav fakt, et tööeesrindlase arsenali lahutamatuteks osadeks on ka karu jõud, kala pilk, ussikeel, lõvilõug, kanarind, hundinui ja varsakabi. Mainimata ei saa jätta ka tema kurekingi, kõrvaharki ja vanamoodsat, ent elegantset puusärki kombineerituna kõrge ea ja poisikese aruga. Ühe sõnaga- Fedot on tõeline tööjõuturumuttide niiske unenägu. Väljapaistvate saavutuste eest ehivad stahhaanovlase laia ripprinda pastakaga joonistatud orden, kaks nibu ja peotäis karvu. Selga kaunistavad vulkaanilised vistrikud ja lint-traktori roomiku moekas muster.

Kusagil keskkooli lõpus kadus esialgne entusiasm muidugi ära. Polnud mõtet pingutada, kõik laabus kuidagi ise-enesest. Veidi jäi vaid kripeldama diskokuulutuse alaserva trükitud peenike kiri: "Sulo haigestumise tõttu asendab Marcot täna õhtul Rain."

No comments: