Saturday, October 11, 2008

Und ei tule


Aga uudistades kompuutri vahendusel ringi inimeste peades ja hingeelus läheb sitt sapiga segamini ning tahab plahvatada. Huvitav, millest see tuleb, et inimesed kuulavad sitta muusikat ja on selle üle veel uhked? Või miks nad uhkeldavad sellega, et on lugenud täiesti idiootset raamatut? Ega asi pole praegu selles, kas ma hindan asju objektiivselt või subjektiivselt. Asi on põhimõttes ja endale tõe tunnistamises. Seda, et mina absoluutselt alati ülimalt objektiivne olen ning kõiges vaid selgetele faktidele tuginen (jäädes seejuures täiesti erapooletuks!), teab igaüks, kellel kupli all peale viliseva tuule ka midagi tahkemat leidub.
Niisiis- asi on vaid põhimõttes ja tõe jalule seadmises. Kui te edaspidi mõnes foorumis näete, et keegi uhkeldab mõne uue muusika- või raamatu- või filmielamusega, võtke sealsamas kohe sõna ja saatke see uhkeldaja putsi. Tallake ta sõnnikusse. Isegi kui teile vastatakse ümberlükkamatute tõenditega, mis kinnitavad teie lollust ja vaimupimedust, ärge alistuge, vaid ajage oma joru edasi. Minge julgelt isiklikuks, soovitan pikemalt mõtlemata verbaalselt oponendi emale ja õele taha keerata ning isa piidriks sõimata. Kui see ka ei aita, vastake edasistele teievastastele rünnakutele lühidalt stiilis "munniimeja!", "värdja pask!" vms. Ähvardage, valetage julmalt oponendile igasugu jõledaid omadusi ja tegusi juurde, peaasi- ärge alla andke.
Loota, et loll jätab nüüd näiteks uue Metallica või Kaiser Chiefi albumi ostmata ja hakkab näiteks Puissance'i või Bain Wolfkindi armastama, ei tasu. Loll jääb lolliks. Ei ole meditsiinile teada küll ühtki juhtumist, kus feng-shui pask oleks inimest paremini tervendanud kui näiteks Wolandi või Ostapi tegemised.

Selline noorsoo kultuuriline hetkeseis eestlaste maal 2008 Anno Domini.

No comments: