Monday, October 27, 2008

Armastuse õpetus


Meie majja veab posti Jacky Chani moodi pilung. Täna tõi sellise kirja:

"Tervisi toimetuseperele!

Hurraa!, ma pole elu sees žurnalisti näinud! Appi!, issver!, tõesti- hurraa! Vaatasin just Tuuli Roosmaa saadet, kus oli tore lugu.
Üks eit tegi kepiringi mingi kutiga ja jäi täkukese juurde öömajale. Hommikul läks kutt tööle. Eidele ütles, et asjatagu see rahulikult edasi, aga kui lahkub, jätku telefoninumber, sest tahaks teinekord äkki veel taha keerata. Eit muidugi käis sital tüübi kvartiiras, aga sitajunn va reo ei läind veega alla, vaid jäi kangekaelselt kuselainetele hulpima. A no ega eit pold ka eila sündind- koukis junni kilekotiga potist välja. Noh, et kui ära läheb, võtab pasapalgi kaasa. Kahjuks märkas ta tükk aega hiljem, et oli kilekoti sitaga siiski tüübi korterisse unustanud. Tüüp talle enam kunagi ei helistatud.
Mul tekkis selle taustal puhtalt meditsiini valdkonda kuuluv küsimus: kas see tüüp oli värdjas?

K. K. Häda
Murastest"

Vastab armuafääride spets dr. Cott:

Siin me näeme klassikalist juhtumit, milliseid ikka elus ette tuleb. Teie küsimus noormehe vaimse tervise kohta on igati õigustatud. Kahtlemata on ebadžentelmenlik jätta saatuse hoolde naisterahvast, kellele te möödunud ööl olete julmalt pekki lõhkunud. Aga lauslollus on jätta tähelepanuta sellist armusignaali, nagu kotti sittumine. Kamoon, debiilik, sa ei teand siis vä, et loomariigis saadab emasisend alati kepikutse välja kusega. Inimene on teatavasti kaugelt keerukam organism, tema signaali peabki kandma hoopis peenem mehhanism, milleks antud juhul oli käsivarrejämedune läikiv sitajunn! Tule teavas appi, kui tuim tükk on eesti mees! Vanasti, kui armastust tõesti pühaks peeti, oli meie maal komme, et kui sitt maha kukkus, siis võeti see üles ja anti matsudes musi. Ei olnud harvad ka juhused, kui talupoeg sitast nii pööraselt lugu pidas, et sellele lisaks suudlemisele ka sealsamas tite treis. Lastest on ju nii palju rõõmu! Et sitaga midagi halba ei juhtuks, situti teoorjuse päevil üldse püksi. Sitt oli püha, sitta armastati ja samas ka kardeti. Sitale ohverdati kariloomi ja noori tüdrukuid.
Nii et pole kahtlustki, et teie poolt kirjeldatud noormees on kõige tõupuhtam värdjas ja mölakas.

No comments: