Tuesday, September 23, 2008

Kui annetasid...


...siis said ka sellise kutse. Kui midagi niisugust ei toimunud, siis pane uhke ülikond või kaunis kleit selga ja tule ikka!

2 comments:

Le Divin M said...

Järvamaalt pärit vabadusvõitleja pälvib tänumedali (2)



adolf
22.09.2008 17:57
ja-jah.
See on üks nendest suurematest SS meestest.
Mis vabadusvõitlus see 41-el aastal oli ka? Idapataljonis. Käidi Ukrainas ja Valgevenes partisane taga ajamas.
HindaHinda 0.00


Le Divin M
23.09.2008 21:49
Mul on olnud korduvalt suur au ja rõõm istuda ühes lauas mehega, keda adolf "suuremate SS-meeste" hulka liigitab. Ega lugemisoskusest üksi piisa, sellest rohkemgi tuleb kasuks analüüsi- ja empaatiavõime. Adolfi-taolised paistavad silma sellega, et nad just otse ei valeta, ent jätavad ALATI vähemalt poole tõest rääkimata- antud juhul on rääkimine aastast 41 asja tuuma hägustamine, keskendutakse selle medaliga siiski 44. aasta sündmustele ja üldinimlikele väärtustele. Harald Nugiseks on selles kontekstis sümbol ja minu arvates on kohatu muutuda isklikuks ("mis vabadusvõitleja?", "suur SS-mees"...). Nii et miks mitte avaldada üha sagedamini mahavaikitavale eesti sõjamehele legendaarse hr. Nugiseksi kaudu tunnustust. Tahaks loota, et ma pole Toris ainuke, kes tema koduvalda esindab.

(seitungist nimega Järva Teataja)

Le Divin M said...

Leidsin meeldiva vestluskaaslase. Ja kust?: mingist maakonnalehest! Sest siin käivad ainult retardid ja reptiilid mu teaduslikke tekste tudeerimas. Areng: http://www.jt.ee/220908/kommentaarikeskus.php?ARTIKKEL_ID=20010034&TASK=KOMMENTAARID