Sunday, March 22, 2009

Peeglike, peeglike, ma löön su kildudeks!


Vahest on mõttekam olla vait ja saada seeläbi vaid kahtlustatud lolluses, kui et pläkutada ja ollagi loll. Elu ju selleks ongi, et pidevalt õppida seda peent elamise kunsti.

Hakkan ahjus liha moorima, ent kogemata kombel kukub välja mustaks kõrbenud käkk. Kuna ma aga olin enne seda pikalt enda imelist kokakunsti kiitnud kogu auulile, siis muidugi eeldan ikkagi, et mu poolpõlenud seaperse pälvib juhtivatelt gurmaanidelt meeletu poolehoiu ja satub hoobilt rõvedalt kallite restode menüüsse aukohale.
Ja-jah, see lihaküpsetamise lugu juhtus minuga tõepoolest, mitte väga kaua aega tagasi.
Või mida arvata sellest, kui ma oma Mossele või Žigullile kleebin kapotile Mersu märgi ja hakkangi seejärel oma tranduletti esinduslikuks luksusautoks pidama? Minu arvates pole siin arvata midagi, võib-olla ainult kahtlustada suurushullustust.

Kuidas oleks korrektne suhtuda mehesse, kes ühel heal päeval hakkab tikkima näiteks SS-lõkmeid ja vufeldamissüüdistusi pareerib väitega, et originaalid on praht ning tema tooted väga kvaliteetsed ja üldse igatpidi genuiinimad? Siin muidugi sõltub kõik vaatenurgast ning distantsist- ühelt poolt võib muidugi meistrimeest osavaks käsitööliseks pidada, teisalt annab ambitsioonikas tikkija alust meditsiinilisteks aruteludeks. Mine võta kinni!
Kumb on võimekam: kas inimene, kes haamriga toksides aastate jooksul lõhub pilvelõhkuja või teine, kes ostab hunniku trotüüli ning hoone sekunditega hävitab?

Seoses selle lihasaagaga meenus veel, et üks inimene ikkagi haukas lõuatäie ja ütles: "Pole viga, päris hea, ainult üks ots on kole kõrbenud!" Samal õhtul sõin suure pannitäie värsket inimliha.
Meenub ka lugu haruldaselt võimekast iluuisutajast, kes oleks vabalt võinud võita ükskõik millise kõrge tiitli omal ajal. Aga tema eelistas oma paneelmajadevahelist liuvälja, sest arvas, et olümpiamängud pole tema tase. Kõigil oli kahju, treener läks vihast lolliks ja lõpetas hullumajas.
*

"...nõukogude ajalooõpikud, mis väidavad, et venelased on leiutanud peaaegu kõik olulised asjad: Ivan Kulibin isesõitja, Tsiolkovski raketi, Popov raadio, Polzunov aurumasina ja Jablotshkov elektriküünla."

No comments: