Thursday, January 8, 2009

Värdja välimääraja

Paari nädala eest kolis meile sisse uus pesumasin. Kuna pesumasin teatavasti on raske nagu raudteesild, siis ei viitsind hakata vana jurakat kuhugi lohistama. Selle asemel panin raisa oksjonile, alghinnaks 1 kroon. Kirjeldasin teist umbes, et vana küll, ent peseb. Oksjoni lõpuks oli asja hind 100 kulli, mis säärase masina eest igal juhul olematu summa. Võitja tuli ise järgi ja viis kolaka minema.
Samal õhtul sisenesin korra veel oksjonikeskkonda, et oma teisi tehinguid kaeda. Oh üllatust!, esimest korda elus oli mu vastu seal pretensioon esitatud, mis kõlas umbes nii: "Ese ei vastanud kirjeldusele. Öeldud oli, et korras masin, aga tegelikult viimane rämps, laagrid läbi, perses pill ühesõnaga." Tra, mis laagrid? Mis täiesti vittus aparaat!? Tsentrifuug vist tõesti nikkus, aga ometi saime meie sellega kõik oma räbalad alati eeskujulikult pestud. Pakkusin debiilikule, et maksan talle raha tagasi. Aga no kus sa sellega- loll ütles, et tal pohui, see 100 krooni teda ei tapa. Vaat selline ongi klassikaline väärakas: selmet mulle samal õhtul helistada/kirjutada, et ost ei vasta tema ootusele, lendab vana munn peale pretensiooniga, mis mulle tähendab trahvi oksjonikeskkonna poolt.

Lohutan end priske viinasõõmuga uuest liitrisest pudelist:

1 comment:

Unknown said...

aga kas sa sellele uroodile vähemalt sellise võimaluse jätsid, et ta võiks iseendale põske annetada? see lahendaks kindlasti selle arusaamatuse