Saturday, July 5, 2008

Russla Läusepulber

Täipulber, mille töötasid välja sõltuva saksa instituudi laboris vassistlikud teadlased, et saksa sõdur rindel verejanulisest sisevaenlasest jagu saaks. Aga võta näpust!- ei saand ta jagu ühti! Vene täi ainult krimpsutas korra nägu, sest pulber oli ilge mekiga, ja uhas aga krakovjakki edasi. Sellest perioodist pärineb muide muusikaringakondades vähetuntud hitlerlik kuplee, mis ütleb: "Mina vaene veermahti koloosnik,
täiu täis ja ilma püksata!"
Samast perioodist (siinkohal peetakse silmas lahinguid Leningradi rindel 1941-1943) on teada ka vassistliku armee meeleheitlik katse vabaneda vene koerasuurustest täidest regulaarsete saunapäevade ja rõivaste aurutamise abil. Nimelt aeti vaene saksa soldat iga poole tunnitagant saunalavale külmetama (jah, tõesti, natsiriigi tavade kohaselt pidi puhastverd põhjadimensiooni inimene käima saunas, milles oli temperatuur viidud allapoole igasugust arvestust, nimelt -20 kraadini), tema välihall räbalapundar aga riputati välikatla kohale, kus hobuseliha haisust meeleheitele aetud vene täi end supi sisse heitis ja nõnda oma otsa leidis. Peale neid protseduure anti leiliruumis paukuva pakase käes lillaks tõmbunud sõdurile tagasi ainult tema sinel. End vooris paksuks õginud unter viskas aga hansule või fritsule tema mantli ja ise ütles:
"Mis sa lõdised, ma annan sulle kitli peale!"
Kitliks võis koidest hõredaks järatud kaltsu nimetada küll, sooja see sittagi ei and.
Sihukesi jäätund vurrude ja plagisevate hammastega jalalt jalale keksivaid soldatpoisse kutsusid inimnahast säärikutes ohvitserid pilkamisi:
"Hei, kittel!"
Ui-ui-ui, kus siis sai alles nalja! Küll ohvitserimaidad rõõmustasid!

Peale sõja lõppu said lääneliitlaste kätte vangi langenud hansud ja fritsud laagrites korralikku jänkide täipulbrit, mis tegi inimese naha libedaks. Täi kukkus, murdis jalad ega saanud vassisti turjal tantsu lüüa.
*
Brunn, mitut sa omale tahad, kas 1 või 2?

1 comment:

bruunu said...

Nu ku 1 ei killi ,järelikult pöle 2 st tolku. Piisab ühest. Tankesöön!
Varsti saad sveerifeldhaubitsi gilsa kah "kontorisse".