Friday, June 1, 2007

Külalised Faith Etiosa ja Mark Sirõk

Saša, meie valvur, rääkis mulle hommikul ilmast: "Tjana normaalne, no eile- jube! Kvartira Lasnamjae... pjaike vsjo denj... vžž-vžž-vžž..." Nende viimaste häälitsustega ühte komplekti kuulusid ka žestid, mis ilmselt pidid näitama, kuidas päike päev läbi aknast sisse keevitas. Noogutasin, nagu nõustuksin. Saša jätkas, puudutades peoga seina ning andes grimassiga mõista, et see on tulikuum: "Vot, bläd, beton. Beton!" Kindluse mõttes teesklesin, et sain ta vadinast aru, kuigi tegelikult ei mõistnud ma silpigi, kuna mu emakeel on esperanto.

Kaugel Itaaliamaal, Pisa linnas, on üks iseäralik torn püsti aetud. Torni teeb haruldaseks see, et ta on viltu! Akadeemikute sõnul on tornile mõju avaldanud mitmed tegurid!! Torn olla viltune, kuna ta pole otse!!!
Tallinnas on ka hulk torne. Võtame või Teletorni, mis on ikka metsikult kõrge. Heade ilmaolude korral võib sealt näha hoopis kaugemale, kui kinnisilmi augu põhjas lamades! Hoone ajaloost tooksin esile ühe palava augustipäeva möödunud sajandi lõpust, mil Savisaar torni sissepääsu ees paljaste kätega tanki maha murdis. See sai ajendiks Eesti loobumisele võtta Poolalt vastu kingitus mitmekümne tanki näol. Kriinpiissi ja Änimalraitsi aktivistid võtsid vastu mingi resolutsiooni või kommünikee, mille kohaselt Eestisse ei impordita ühtki tanki seni, kuni siin möllab Savisaare-taoline kiskja. Poolakatel oli sellest muidugi pohui. Nad tegid oma tankidest konserve "Zawtrak seks-turista." Metsaline Savisaar ründas näljast sõgedana laevu Läänemerel. Tema ohvriks langesid ka estonia pardal olnud Urmas Alender, seinakalender ning imelik-lase-üks-reilender. Muide- nähtavasti fallost sümboliseeriv Tallinna Teletorn on sirge nagu mingine pulk!

Saša kuulas mind kogu see aeg pea viltu ja ilanire mööda sinakat keelt voolamas. Pilk tema tarkades silmades ütles: "No mida sa, turak, patrad, ah? Mitte mun*igi ei saa aru!" Mul hakkas paha.

No comments: