Wednesday, February 9, 2011

Kus on miilitsa silmad?

Poleks uskunud, et minust saab tantsukriitik, aga reaalsus sunnib, midagi pole teha! Proua käis kolleegiga piidlemas ühte teatud etendust, mida afiššidel Eesti esimeseks burlesque'i showks nimetati. No selge, kogenud erotomaani ja seelikukütina kiitsin ma dekadentliku idee heaks, väga tore, kui kabareekultuur massidesse süstitakse. Öösel, kui naine koju jõudis, tundsin mõnusat alkoholilõhna, tuju tõusis isegi poolunes lakke. Enne uuesti uinumist jõudsin mõelda, et naisel pidi selja taga olema kožmaarne elamus, ta ju muidu tilkagi ei joo, vaimne tervis ei luba, tüüpiline karsklane. Kuulsin veel läbi une sõnu "kahemeetrine", "tselluliit", "karutants" ja "purjus artist". Öösel nägin unes, et olen tsirkuseartist, täpsemalt kloun Karandaš, mul oli kahemeetrise läbimõõduga mehelikkuse tunnus (kahjuks küll ainult neli sentimeetrit pikk, seega jõhker ketas), oskasin tšellot mängida ja otse loomulikult viibisin konstantses joobeseisundis.

Kuni praeguseni olin öise vahejuhtumi unustanud, aga äsja sattusin vaatama eilsel üritusel tehtud fotosid. Esimese hooga arvasin, et toimetuse ahvid on jälle kangete rahustite mõju all burleskiõhtu pealkirja all avaldanud suvalisi pilte, mis pidanuks ilmuma rubriigis "Lugeja naljatleb". Teisena kahtlustasin, et arvuti nussib, on raisk sihuke poolpidune. Lõin kompuutri kildudeks ja käivitasin teise. Läksin ruttu albumisse tagasi ja ennäe imet!, pildid ikka samad! Tahtsin juba hakata perearstile helistama, sest minu meelest on normaalne, kui sellistes tualettides daame vaadates kõvaks läheb, aga mul valitses püksis täielik hauavaikus. Minu arust on meie seadusandluses tohutu auk selle koha peal, mis peaks kasvõi laias laastus sätestama nõuded esteetikale ja sellele, et pesuväel kaunitaride asemel valdavalt mingit kuradi haaremiloomade nabatantsu näitamine on tarbija petmine. Ise loodan, et ürrariga seotud inimesed ennast googeldavad ja siia satuvad: kurat, kas Tallinna linnas ilusa pesu poode ja spordisaale vähe on? Alustagegi sealt!. No tõesti, hiljuti lõppes iluuisutamise EM, keegi siis tõesti kasvõi korraks ei vaadanud? Annan ignorantidele väikse vihje: seda ala nimetatakse eesti keeles ilusuisutamiseks just selle pärast, et see koosneb 100% ilust. Selle vihjega pole õigupoolest sittagi peale hakata, aga jätke see meelde, kunagi võib deja vu tunne peale tulla. 

Inimesena, kes on viisteist aastat kabarees ja stripiklubides tantsinud ning praegu litsileiba sööb, julgen kinnitada: baleriiniks ei sünnitakse, vaid saadakse ränga rassimisega.



1 comment:

Le Divin M said...

Unustastin lisada, et tutikarvad olid ka läbi püksikute välja turritanud.